Луис Ван Гаал: Очакванията в клуб като Манчестър Юнайтед са много високи

Лига Европа не е прост турнир, печелил съм го с Аякс

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не се притеснява от слуоховете, според които бъдещето му на "Олд Трафорд" е под въпросителна. Холандският специалист не успя да класира тима за 1/8-финалите на Шампионска лига и "дяволите" ще играят в Лига Европа. Недоволството на феновете от този факт е огромно. Ван Гаал обаче има различна гледна точка. Според него Лига Европа е голям турнир, който не бива да бъде подценяван.

"Работя здраво, за да постигнем това, което е нужно. Дали имам съмнения за себе си? Не, нямам никакви съмнения. В спорта можеш да губиш и да побеждаваш. Трябва да приемеш това и като играч, и като мениджър. Проблемът е, че ние трябва да оправдаем очакванията, а в клуб като Манчестър Юнайтед те са много високи", смята Ван Гаал.

Запитан дали би бил доволен, ако просто спечели Лига Европа, холандецът отговори: "Просто? Така ли мислите - че това е просто един турнир? Аз не съм на това мнение. Вече съм печелил този турнир с Аякс и съм много горд от този факт. За мен това е голям турнир", сопна се холандецът.

Ван Гаал спечели Купата на Уефа (сега Лига Европа) през сезон 1991/1992.