Христо Стоичков: С Уго Санчес Мексико можеше да ни отстрани през 1994

Носител на Златната топка ще е с номер 10 и се казва Лео Меси

България нямаше да може да победи Мексико на осминафиналите от Световното в САЩ през 1994 година (3:1 при дузпите, 1:1 в редовното време), ако в тима на "ацтеките" бе играл Уго Санчес. Това заяви Христо Стоичков, който присъства на откриването на музей на Барселона в Мексико.
 
Камата си спомни за Мондиала в САЩ и разкритикува селекционера на Мексико тогава Мигел Барон за това, че не пусна в игра приятеля му и една от легендите на Реал - Уго Санчес.
 
"Историята през 1994 година щеше да е различна, ако Уго бе играл. Може би Мексико щеше да победи. Трябва да питате треньора си, защо го държа на пейката. За мен лично бе облекчение, че не игра, защото знам какво може. Той ми е приятел, въпреки че игра за Реал", заяви Стоичков.

През 1990 г. Христо Стоичков и Уго Санчес заедно взеха наградата "Златната обувка" за най-добър голмайстор в Европа през сезон 1989/90. Тогава Камата вкара 38 гола за ЦСКА, а мексиканецът реализира същия брой попадения с екипа на Реал (Мадрид).
 
Камата коментира и настоящото състояние на националния отбор на Мексико като каза, че звездата Хавиер Ернандес се е освободил от напрежението в Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид), и сега в Байер (Леверкузен) показва пълния си потенциал.
 
Стоичков бе попитан и за прогнозата си за победител в гласуването за носител на "Златната топка", на което отговори лаконично - Играе с номер 10 в Барселона. Лионел Меси.