22-ма цивилни и лекар сред тях загинаха при троен атентат в Сирия

Свят

11-12-2015, 14:21

Снимка:

©btvnovinite

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Колите бомби се взривили до поща и болница, десетки са ранените

Най-малко 22-ма цивилни са били убити при троен самоубийствен атентат с коли бомби в североизточната част на Сирия в четвъртък през нощта, съобщава Франс прес. Сирийската обсерватория за правата на човека информира, че първоначалният брой на жертвите е бил 12, но впоследствие е нараснал. Атаките са извършени в град Тел Тамр в сирийската провинция Хасака.


Директорът на обсерваторията Рами Абдел Рахман е уведомил, че една от бомбите се е взривила в близост до пощата, обслужвана от кюрдските сили за сигурност и се смята, че техни членовете са били убити, въпреки че той не разполага с брой. Друг взрив е избухнал пред болница, каза Рахман и допълни, че четири жени и един лекар са били убити. При взривовете са били ранени десетки, като се очаква броят им да нарасне.


Тел Тамр в региона Кабур в провинция Хасака е контролиран от кюрдските сили и е бил обект на атаки от страна на "Ислямска държава”. През февруари ДАЕШ превзе голяма част от региона и отвлече най-малко 220 сирийски християни по време на офанзивата си. Впоследствие кюрдските бойци от Народните отряди за защита си възвърнаха района. В последните месеци десетки от заложниците на ИД са били освободени.

В сряда около 25 сирийски заложници, включително две деца, били освободени от джихадистите, според сирийска мрежа за правата на човека.