Трофеят на Шампионската лига е в София

Може да бъде видян на 10 и 11 декември на популярни места в столицата

Купата на УЕФА Шампионска лига вече е в София. Феновете  могат да се снимат с най-престижния футболен трофей на 10 и 11 декември на популярни места в българската столица - на жълтите павета на пл. „Княз Александър I” и на 11 декември в "Парадайс център".

Носителят на трофея с Ливърпул през 2005 година Луис Гарсия е официален посланик за България на обиколката на Купата. "Благодаря за възможността да бъда посланик на Купата за България. Един играч винаги мечтае за този трофей. Това е сбъдната мечта за всеки футболист. Чудесно е, че се помага тази емоция да стигне до феновете. Щастлив съм да бъда част от това събитие в България, което е невероятно изживяване за всеки“, заяви Луис Гарсия. Полузащитникът освен за Ливърпул е минал и през Барселона и Атлетико (Мадрид).

В рамките на следващите два дни феновете от София имат възможност да се доближат до трофея величието на Купата:

-10 декември - официално представяне на трофея на паркинга на пл. „Княз Александър I” 1, 12:30 – 18:00;

-11 декември - Парадайс център, бул. „Черни връх“ 100, 10:00 – 22:00;

Тази година за първи път за престижния трофей е построен специален атрактивен камион, който се разгръща в зрелищна конструкция с внушителните 200 кв. м. Купата е изложена на специален балкон, който се вижда отлично и има възможност за невероятни снимки.

За феновете са предвидени снимки с трофея, интерактивни игри и шанс да разгледат богата колекция от сувенири на едни от най-големите футболни легенди. Почитателите на най-известния спорт в света ще могат да се насладят на много аксесоари на Кристиано Роналдо, Икер Касияс, Лионел Меси, Дейвид Бекъм и Хавиер Санети.