Миков събра актива на домашна ракия за ЧНГ

Политика

10-12-2015, 13:13

Снимка:

Архив/Българияутре.бг

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Две прасета коля в петък, друго си е прясното, похвалил се стопанинът на "Позитано"

С домашна ракия вдигнал наздравица за ЧНГ апаратът на "Позитано" 20 начело с председателя на БСП Михаил Миков. Банкетът на социалистите се състоял в сряда вечерта в хотелски ресторант в столичния район "Красно село", потвърдиха лаконично присъствали.

За разлика от други години обаче новогодишното парти на социалистите било повече от "народно". Червени депутати с потрес установили, че на официалната трапезата ги чака семпла шопска салата, доста мазни порции кашкавал пане и за капак - шпек салам с евтина луканка. "Дори хората от апарата на БСП не са хапнали нищо, масите останали непипнати", говореха под сурдинка социзбранници, които умишлено пропуснали вечеринката в "Красно село".

Почти половината народни представители на БСП предпочели да си спестят речта на председателя за ЧНГ. От известно време в 38-членната група на БСП цари тотален игнор на Миков. Червени депутати демонстративно гласуват както решат и не се съобразяват с директивите от ръководството. Вероятно и заради това повече от 15 избранници са обявили бойкот на традиционната сбирка преди Коледа. Тези, които все пак отделили време за партито обаче ги засипали на другата сутрин с жалби към менюто.

"Такова падение, никога не сме правили подобно мероприятие, беше адски подтискащо", недоволствали избранниците. Социалистите се разгневили и на силната домашна ракия от 55 градуса, която била избрана от ръководството за основно питие на вечерта.

Като добавка към порциите от свинско с гъби било сервирано и соцпиво. Както е известно, премиерата на социалистическата бира бе промотирана тази година на събора на червените на Бузлуджа. В разгара на купона Миков се похвалил на своите, че този петък хвърля с приятели 2 прасета под ножа.

Председателят на БСП обявил на висок глас, че ще пропусне последния парламентарен ден на седмицата, защото "това му е по-важно". А после заключил риторично: "По-добро от домашното няма, не е ли така?".

Трагикомичната вечеринка идва на фона на настоенията в червените редици за смяна на председателя на партията. Очакванията са след конгреса на червените през пролетта Миков да не е в шефския кабинет на "Позитано". Преброяването в парламентарната група по последните гласувания пък показва, че ако решат, депутатите могат да го свалят от председателското място в нея.