Асприля се развихри за Литекс срещу "сините"

Спорт

09-12-2015, 13:02

Снимка:

интернет

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красимир Балъков: Люпко Петрович е треньор с голям опит

Люпко Петрович пак в Ловеч

Люпко Петрович направи така, че"оранжевите" да не чувстват умора от срещата с Лудогорец

Литекс отстрани Левски след победа с 3:0 в продълженията на четвъртфинала за Купата на България игран в Ловеч.


Невероятен мач направи Данило Асприля, който бе в основата и на трите попадения. Хубав гол вкара Арсенио Нунеш, както и две попадения записа младокът Кирил Десподов.


Голямата фигура обаче бе роденият в бивша Югославия,на територията на сегашната Босна и Херцеговина, Люпко Петрович. Люпко е изключителен професионалист и широко скроен човек.

В рамките на един сезон два пъти идва да помага на Литекс. Когато бе повикан на пожар от шефовете на "оранжевите" се озова без да се замисли. И когато си тръгна след почти 20 дни не прояви и нотка на обида. И сега,отново дойде.

След класическата победа над другия си бивш тим Левски бе попитан дали ще остане в града на люляците. Люпко кратко и ясно отговори:"Няма значение. Аз не идвам да оставам,а да помагам".
Капитанът на "оранжевиге" Страхил Попов пък заяви след срещата: "Люпко Петрович е изключителен мотиватор. В труден момент успя да ни настрои за такъв тежък мач, като този с Левски", добави Попов.

Тактиката на Петрович издържа и в момент, когато отборът на Литекс остана с десет човека срещу Левски. Изобщо не личеше,че отборът на "оранжевите" е играл предната събота изключително тежък мач, макар и домакински, с Лудогорец.