Абрамович посреща Нова година в компанията на принцеса

Луксозната супер яхта на олигарха ще посрещне 400 отбрани гости във водите на карибския остров Сейнт Бартс

По традиция Роман Абрамович организира разточително посрещане на новата година на борда на своята супер яхта Eclipse. Гостите си милиардерът ще събере във водите около карибския остров Сейнт Бартс. 

Освен бизнес партньори и крупни инвеститори сред специално поканените 400 миропомазани има известни имена от киното, музикалната индустрия, шоубизнеса и политиката.

За купона на олигарха от Великобритания ще пристигне и внучката на кралица Елизабет II - 27-годишната принцеса Беатрис.

Тя обожава да се забавлява: пътува по света с приятели, посещава партита и не бърза да се омъжи за приятеля си Дейв Кларк. Последният, между другото, подкрепя любимата си в стремежа й за забавление и се появява навсякъде с нея. Така че, най-вероятно Дейв също ще лети до Сейнт Бартс. Райското кътче е любимо място на Беа и Дейв, миналата нова година те посрещнаха отново по плажовете на знаменития остров, но на борда на яхтата на стоманения магнат Лакшми Митал.

Корабът на Абрамович също не й е чужд. През август двамата пребиваваха на борда на най-скъпата яхта в света, докато бижуто за милиард красеше крайбрежието на испанския остров Ибиза.

Наскоро екстравагантната разточителност на Беатрис предизвика скандал. Братовчедката на принцовете Уилям и Хари си организира десетмесечна почивка разделена на 14 пътувания по света. Тя прекара почти година в излежаване на палубите на луксозни яхти, купонясвайки на ски в Аспен, посети Обединените арабски емирства (спирайки за няколко дни в Абу Даби) и много други страни, като изхарчи общо около триста хиляди паунда, по изчисления на британските таблоиди. Разходите за пътешествията на кралската внучка разгневени поданиците на британската корона.