Русия разположи подводница с крилати ракети до сирийското крайбрежие

Свят

08-12-2015, 12:50

Снимка:

©МО на Русия

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Както и ударни, и транспортни хеликоптери в арменска военна база до Турция

Руска подводница, оборудвана с крилати ракети, е разположена в източната част на Средиземно море и се намира до крайбрежието на Сирия. Това съобщава Интерфакс, позовавайки се на източник. Подводницата е оборудвана с ракети ( Калибр-ПЛ) подобни на тези, които използват бойните кораби на Русия в Каспийско море за нанасяне на удари по цели на ДАЕШ ("Ислямска държава"), добави източникът.


Според източника става въпрос за подводницата проект 636.3 "Ростов на Дон" от Черноморския флот на Русия. Интерфакс не разполага с информация за точното местонахождение на подводницата. Дизелово-електрическата подводница е била към Северния флот на Русия преди да бъде прехвърлена към Черноморския флот.


Русия разполага също така ударни и транспортни хеликоптери, за да засили присъствието си във военна база в Армения. Това съобщава руското военно министерство, цитирано от РИА Новости. Общо седем хеликоптера Ми-24 и Ми-8 са разположени в базата, която се намира до столицата Ереван. Още няколко хеликоптера ще бъдат разположени в базата преди края на годината, отбелязва ведомството.


Базата е създадена през 1995 година и от 1998 година Русия държи в нея бойни самолети МиГ-29. Москва също има военна база във втория по големина град в Армения Гюмри, който се намира близо до арменско-турската граница.