Цветанов не се разпознава в записите "Яневагейт"

Крими

08-12-2015, 11:59

Снимка:

©24chasa.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ето кои съдии ще водят делото срещу Цветанов за 6-те не

Бившият силов министър се яви във ВКС по делото за 6-те "не"-та

Цветанов лично се яви на делото във Висшия касационен съд за отказа за 6-те "не"-та. "Винаги съм се ръководил от закона като вътрешен министър", каза той в последната си реч пред последната инстанция. Според адвокат Менко Менков, който го защитава, прокуратурата не е поискала той да бъде осъден нито в касационния протест, нито в изказването на прокурора пред ВКС. Искането е делото да бъде върнато в Апелативния съд. Менков добави, че дори и делото да бъде върнато, няма как клиентът му да бъде признат за виновен.


След заседанието Цветанов коментира и записите от "Яневагейт". Той беше категоричен, че езикът между съдийките Янева и Ченалова е недопустим за представители на съдебната система, не се разпознава като Цецо от записите и не се е срещал с Янева, откакто срещу нея има повдигнати обвинения.


ВКС ще се произнесе по делото срещу Цветанов в срок. Това е последното от трите наказателни дела, които се водеха срещу бившия вътрешен министър. Предишната инстанция го оправда. Цветанов е оправдан по всички обвинения по другите две дела.