Красен Кралев: Надеждите ни за добро представяне на Олимпиадата са отправени към нашите борци

Министърът бе гост на официалната церемония,на която БФ по борба отличи най-добрите си състезатели и треньори

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на официалната церемония, на която Българската федерация по борба отличи най-добрите си състезатели и треньори.
    Той връчи наградата за спортист №1 за 2015 година  на Тайбе Юсеин, носител на  бронзови медали от световното първенство в Лас Вегас и Европейските олимпийски игри в Баку, както и сребърен медалист от финалния турнир Голдън Гран При.
    За треньор №1 с решение на Управителния съвет на БФ борба бе обявен Серафим Бързаков, наставник на женския национален отбор и личен треньор на Тайбе Юсеин.
    „Борбата е един от най-българските спортове и за пореден път, за поредна Олимпиада, надеждите ни за добро представяне са отправени именно към нашите борци. Те винаги са се представяли добре на големите първенства и тази година не прави изключение. Женският ни отбор показва невероятен възход и момичетата се представят много добре. Неслучайно Тайбе е определена за най-добър състезател на федерацията по борба. Към нея са и най-големите ни очаквания за успехи в Рио, но не искам да я обременявам с излишни емоции. Когато състезателите, които имат шанс за олимпийски отличия са по-малко,  цялото общество насочва всичките си надежди, любов и очаквания към тези спортисти. Понякога това малко им натежава. Ние ще направим всичко възможно да ги подкрепяме в техния път към Рио“, заяви Красен Кралев.
Той поздрави Серафим Бързаков за свършената работа и изтъкна, че в момента България има един много сериозен женски отбор, а не се разчита само на един спортист, както беше преди със Станка Златева.
    Президентът на Европейския съвет по борба и член на Бюрото на Международната федерация Цено Ценов поздрави всички състезатели, постигнали успехи през тази година и намерили достойно място в десетката на най-добрите. Той заяви, че борбата е успешен спорт, защото винаги успява да преодолее затрудненията и да върви напред.
    „В лицето на министър Кралев борбата е намерила един човек, който влиза в естеството на нещата без много шум и публични изхвърляния. Той също допринесе за успехите ни през тази година и мисля, че част от благодарностите трябва да бъдат отправени и към него. Казвам го с ясното съзнание, че ни предстои много, много работа, в която неговия дял няма да бъде малък“, завърши Цено Ценов.