Над 100 хиляди евро си плавали по ръкав на Дунава (видео)

Свят

07-12-2015, 17:12

Снимка:

huffingtonpost.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Собственикът не е ясен, откривателят им претендира за процент от сумата

Озадачени служители на полицията в австрийската столица Виена се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в един от ръкавите на река Дунав, съобщава Ройтерс. Досега в направеното в региона разследване не е регистриран криминален акт, който да се отнася до подобна сума пари, отбелязва говорител на виенската полиция.


Млад мъж забелязал банкнотите във водата в събота и скочил в реката, за да ги събере. Мислейки че става въпрос за самоубийство, случайни наблюдатели са подали сигнал в полицията. Пристигналите на мястото служители на реда са установили, че плувецът се опитва да "улови" банкнотите. Младият мъж претендира за дял от сумата. "Младежът твърди, че е възнамерявал да предаде парите в полицията. Остава въпросът дали той е намерил банкнотите или служителите на реда", казва полицейският говорител.


В Австрия всеки, който намери пари и ги предаде в полицията, може да претендира за между 5 и 10% от сумата, и има право да я получи цялата, ако самоличността на законния й собственик не бъде установена в рамките на една година.