АБВ няма да подкрепят Бюджет 2016

Политика

06-12-2015, 10:06

Снимка:

btvnovinite.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Според Р. Петков трябват повече пари за социално развитие

Не можем да говорим за самоцелни ултиматуми и заплахи, става дума за политики. Няма да подкрепим Бюджет 2016, защото не се разпределят правилно държавните пари между министерствата и общините. Това каза в студиото на Нова телевизия Румен Петков, зам.-председател на АБВ.
„Част от нещата, които искахме за догодина, така или иначе ще се случат, но вероятно парите за това ще дойдат не от разчетите на правителството, а от новия дълг”, смята Петков. Той посочи като пример бюджета на ДАНС и на Министерството на социалното развитие.
Според него, една европейска държава трябва да показва приоритетите си чрез бюджета, а това в България не се прави. „Защо даваме 19 милиона лева повече на правосъдието, а на социалното развитие, където се направи най-сериозната реформа през последната година няма нищо допълнително”, попита заместникът на Георги Първанов.
Той бе категоричен, че не става дума за огромни средства, а за десетина милиона лева, с които обаче ще се подобри както националната сигурност, така и на хората от третата възраст и безработните.
Петков заяви, че очаква да започне сериозен диалог с премиера и представители на парламентарната група на ГЕРБ за изясняване на съществуващите проблеми и решаването им.