Връчиха литературните награди на името на Вапцаров

Завърши Седмият национален поетичен конкурс в Благоевград

В Благоевград завърши Седмият нацонален литературен конкурс на името на Никола Вапцаров, организиран от читалище "Н.Вапцаров". Представени бяха 55 творби в разделите "Проза" и "Поезия". Журито в състав председател Любима Димитрова от РИО-Благоевград, доц. Роман Хаджикосев, преподавател в ЮЗУ "Н.Рилски"-Благоевград и писателката Лалка Бенгюзова връчиха награди на следните творби и техните автори:

В раздел "Поезия" първа награда не се присъди. Втора награда получи стихотворението "Сълзите от герана" на Светлана Ангелова от Харманли. Трета - стихотворението "Оптимистично" с автор Кръстина Кръстева от с.Велиево, Габровско.

В раздел "Проза" бяха връчени две първи награди - за разказа "Прощално" на Марта Недева от Провадия и за "Кръгове" на Светлана Ангелова от Харманли, втора - за разказа "Очите на момичето" с автор Людмил Попов от Пловдив и трета - за произведението "Моцартина" на Марта Радева от Провадия.

Според журито тази година са участвали по-малък брой творби, но затова пък с много по-сериозно качество, със социални и граждански мотиви, като прозаичните творби са били много силни  и издържани.

На срещата присъстваха над 50 поети, писатели, певци, членове на Творческо обединение "XXI век" от целия Югозапад - Петрич, Сандански, Самоков, Благоевград, Кюстендил и др. След официалната част творците си спретнаха предновогодишен банкет с много тостове, стихове и песни. Попяха им и членовете на обединението народните певци Павлина Теова и Венцислав Цветков, които наскоро грабнаха с изпълненията си на Десетия юбилеен национален фестивал  на художествената самодейност на пенсионерите в София златни медали. Лауреатът В.Цветков се похвали, че е издал и първата си книга за деца "Детски свят", която скоро ще представи на своите колеги от обединението.