Германия изпраща елитни военни части в Сирия?

Свят

05-12-2015, 16:54

Снимка:

btvnovinite.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В сряда кабинетът даде зелена светлина за изпращане на 1200 войници в Сирия.

Германските войници, които ще бъдат разположени в Сирия след вчерашното одобрение от парламента на страната могат да бъдат подсилени от елитните части Kommando Spezialkräfte (KSK), пише „Билд”.

Припомняме, в сряда кабинетът даде зелена светлина за изпращане на 1200 войници в Сирия. Решението на правителството беше одобрено от Бундестага.

Германската кампания срещу ДАЕШ е планирана първоначално до 31 декември 2016 г. включително, като ще струва на германците приблизително 134 млн. евро и включва до 1200 военнослужещи.

Германия планира да изпрати до шест разузнавателни самолета „Торнадо” в Сирия и фрегата в подкрепа на френския самолетоносач „Шарл дьо Гол”, разположен в източната част на Средиземно море.

„В случай на спешност” и за подсилване на германските войници може да бъде изпратено звено от спецчастите KSK, отбелязва германското издание.

Това е било заявено „много ясно” от военния министър Урсула фон дер Лейен и началника на генералния щаб на Бундесвера Фолкер Викер по време на изслушване във военната комисия към парламента на Германия, пише още „Билд”, допълвайки, че не е ясно колко войници от спецчастите могат да бъдат изпратени в Сирия.

Изданието подчертава, че изпълняваните от спецчастите мисии могат да бъдат свързани със спасяване на заложници или „пилоти, ако бъдат свалени самолети „Торнадо”. Не е ясно дали одобрението на парламента включва такъв тип мисии.