Загадка: идвал ли е Стив Джобс в България през 1985 г?

Общество

05-12-2015, 11:14

Снимка:

bnt.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

От БНТ предполагат, че той е заснет в кадри от престижен форум за търговия и делови контакти между държавите от Изтока и Запада, проведен през1985 г. във Варна.

Стив Джобс, който промени света на технологиите, може би е посетил като млад България. Това предполагат от БНТ, които разполагат с кадри от престижен форум за търговия и делови контакти между държавите от Изтока и Запада, проведен през далечната 1985 г. във Варна, пише dnes.bg.

Тази година се оказва преломна в живота на Джобс. След като е освободен от ръководния пост в Макинтош, той тръгва на път из Европа, за да пребори депресията – първа спирка Париж, продължава през Италия, достига до Съветския съюз, където вече се продава “Епъл”. Дали посещава и България - биографичната му книга мълчи.

Но точно по същото време представители на бизнеса от Изтока и Запада се събират във Варна. Там има и американската делегация. Посреща ги лично Тодор Живков. Основна тема на разискванията на заседанието на втората работна група са били възможностите за трансфер на технологии с цел разнообразяване на взаимноизгодната търговия.

Кадрите от архива на БНТ показват в близък план лицата на участниците. От тях се вижда президентът на „Пепси” - Доналд Кендъл, който е близък приятел на Джобс. Зад него стои млад мъж, който е на възраст точно около тази на Джобс през 1985-а и много прилича на него. Именно този факт кара журналистите от БНТ да смятат, че геният се е срещнал с българската реалност преди години.

Дали в тези години на вътрешни и бизнессътресения в неговия живот се е срещнал с нашата реалност? Едно е сигурно - Джобс си остава геният-магьосник във всеобщото съзнание. Той успява да комбинира изкуство и процесори, перфекционист и естет, изгражда най-креативната компания в света.

Стив Джобс почина на 5 октомври 2011 г. в Калифорния на 56-годишна възраст.