Разпитват арменеца, собственик на злополучния бус пред Летище София

Крими

03-12-2015, 16:46

Снимка:

vevesti.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Той побързал да се върне от Брюксел, за да разбере какво се случва със стоката му


Полицията в София разпитва единия от двамата арменци, докарали на летището белия микробус, в който имаше съмнения за поставен взрив, предаде БНР. Мъжът се е прибрал днес с полет от Брюксел, а другият в момента е в Ереван, обясниха източници от МВР.


Минути преди 12:00 часа полицията изведе 46-годишния Арташес Тигранян от борда на самолета, кацнал на Летище София. Той е отведен за беседа със служители на "Гранична полиция". След това ще бъде закаран в СДВР, където ще бъде разпитван в качеството си на свидетел по досъдебното производство по случая.


Другият арменец от белия микробус се казва Арсан Геворкян и в момента се намира на територията на арменската столица Ереван. Той е заминал за родината си с полет през Москва. Върналият се у нас арменец ще даде показания, след което най-вероятно ще бъде освободен, обясниха източници от МВР. Той беше със своя приятел  Гьорг Геворкян, който също е пътувал с него от Белгия:


Дойдох с моя приятел, за да видим какво се случва. Ние си купихме билети, за да се върнем спешно от Брюксел. Това се случи, защото вчера чухме по новините, че нещо се случва тук и видяхме нашата кола и заради това дойдохме и сега чакаме тук, каза самият той.


И двамата арменци са търговци на дребно и заради това в микробуса е имало стока, предназначена за продажба. Заради подозрения за бомба в микробуса на крак във вторник бяха вдигнати специализираните служби, а противоречивата информация за взрив доведе до уволнение на служителка от пресцентъра на Летище София.