България до 19 години в група с Хърватия, Белгия и Шотландия

Хърватите са домакини, срещите са насрочени за 23, 25 и 28 март 2016 година

Националният отбор на България до 19 години ще срещне Хърватия, Белгия и Шотландия в Група 5 на Елитния квалификационен кръг за Евро 2016. Домакин на турнира ще бъде Хърватия, като мачовете на тима, воден от Светослав Тодоров, са насрочени за 23-ти, 25-ти и 28 март 2016 година.

За Европейското до 19 години се класират победителите в седемте групи от Елитния кръг, а Германия получава правото на участие като домакин на турнира.  

„Жребият ни отреди достойни съперници. Ние добре знаем, че в Елитния кръг няма слаби отбори и няма да бъде лесно. Момчетата играха сериозни контроли, извоюваха своето класиране до тук с добри игри по време на Първия квалификационен кръг в Кипър", коментира Тоди пред сайта на БФС.

"Ще положим всички усилия, за да се представим добре. Уважаваме всеки един от съперниците, но разликата между различните тимове в тази възрастова граница, не е огромна и това се убедиха и момчетата в последните месеци. Ще продължим да се борим, залагайки на колектива и характера“, добави Светослав Тодоров след жребия.