Четирима цесекари взеха шест точки от Левски

Берое успя да превъзмогне тежката загуба от Лудогорец

Какво е общото между Мартин Тошев, Маркиньос и Спас Делев и Георги Божилов?

И четиримата са минали през ЦСКА и взеха шест точки на Левски с екипите на Пирин и Берое.


Най-напред "сините" загубиха в Благоевград от Пирин с 0:1 след като Маркиньос направи голова асистенция на голмайстора Мартин Тошев.


В Стара Загора Берое спечели срещу Левски с 1:0 след голов пас на юношата на "армейците" Георги Божилов и попадение на Спас Делев.

След 18-ия кръг начело е нов стар водач Лудогорец. Отборът от Разград има равен брой точки с Левски, но в директните двубои има предимство след победа у дома с 2:0 и равен на "Герена" за 1:1.

Героите на този кръг обаче са Берое и техният треньор Петър Хубчев. След загуба преди няколко дни с 0:5 от Лудогорец като гост, тимът успя да се вдигне и изигра перфектно мача срещу "сините". А и не случайно Стойчо Стоев заяви,че Левски са излезли да не загубят,а не да спечелят.

В Пловдив Лудогорец спечели поредни важни три точки като победи Ботев с 1:0 след гол на голмайстора Кешерю.

Така след като първенството на "А" група е преполовено четири отбора са на върха в разлика от четири точки.Лудогорец и Левски са с по 34, на трето място е Литекс с 32, а четвърти е Берое с 30.

В следващия 19-и кръг, който ще се изиграе в събота и неделя предстоят безкрайно интересни мачове. В Пловдив Ботев приема Левски, а в Ловеч ще се срещнат Литекс и Лудогорец. На пръв поглед Берое има лесно домакинство срещу Монтана в Стара Загора. Но все пак пред заралии е важно сега да не си помислят,че са свършили нещо огромно и да подценят монтанци.

Възелът се заплита в края на есенния сезон. А връщането на Георги Дерменджиев начело на Лудогорец явно бе най- добрият ход на ръководството на отбора през тази есен. Защото Дерменджиев явно познава и кътните зъби на своя тим. И още със завръщането си знаеше къде да пипне и тимът да тръгне отново нагоре. По познатия шампионски начин. Разбира се,че още е рано да се дават крайни прогнози. Но просто Лудогорец играе възродено и със същата лекота, с която сме свикнали да го виждаме.