Интер загуби в Неапол, но спечели симпатии

С 10 футболисти "нерадзурите" все едно бяха с 11

Интер загуби изключително драматично срещу Наполи с 1:2 в Неапол. Трябваше да бъде изгонен Нагатамо за втори жълт картон в 44-ата минута за да може през втората част интеристите да покажат,при това с 10 човека,че умеят да играят нападателно и да натикат съперника си в неговата половина.


Само шанса не бе на тяхна страна в продължението от четири минути,когато левият стълб и после опънатите пръсти на Рейна към десния ъгъл предотвратиха заслуженото 2:2. А мачът започна с ранен гол на Игуаин за домакините, отбелязан още във 2-ата минута. В 62-ата минута нов негов гол предвещаваше разгром след 2:0.

Но тогава интеристите показаха невероятен дух и запълваха с всички свои сили дупките по терена оставени от липсата на още един техен единадесети човек. Още в 67-ата минута Адем Ляич прокара топката под плонжа на Рейна и намали на 2:1.

И в продължение на близо половин час Интер показа изключително приятно лице. Тимът на Манчини заигра не офанзивно,а направо доминиращо по всички части на терена. Домакините от Наполи заприличаха на гостуващ отбор. Но така и интеристите не стигнаха до заслужено равенство.