200 коли блокираха Орлов мост в протест срещу винетките

Общество

28-11-2015, 15:04

Снимка:

Варнаутре.бг

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 200 автомобила се включиха в протеста срещу поскъпването на винетките

Автошесвия имаше в цялата страна

Над 200 автомобила блокираха столичния булевард „Цариградско шосе“ в протест срещу поскъпването на винекие.

Автомобилите се движат в 2 колони и непрекъснато натискат клаксоните си. Засега автошестивето пропуска само автобусите на градския транспорт в източна посока. Към центъра движението е свободно.

Около 13 часа стотина автомобила с плакати по прозорците "Аз няма да плащам скъпи винетки" се събраха пред Народното събрание преди да тръгнат към "Орлов мост". Десетина полицейски патрулки охраняват протеста.

Недоволните водачи са разделени в исканията си. Според някои цените на винетките трябва да останат непроменени и държавата е събрала достатъчно пари през годините, за да ремонтира и 2-класната пътна мрежа. Според други покъпване може да има, но не ударно с 30%, а с по 6-7 лева на година. Други са на мнение, че допълнителните средства трябва да дойдат от тол такси за магистралите, а не от драстично увеличение на цените на винетките.

Около 200 коли излязоха на протест i във Варна. Те се събраха пред Катедралата и след това потеглиха по бул. "Владислав", за да блокират изходите от двата мола, където, според тях били варненци в дъждовния днешен ден. Около 100 бяха протестиращите автомобили в Бургас, които поеха по магистрала "Тракия" до разклона за Ветрен, за да се върнат след това отново в града.