Треньорът на Пирин Наджи Шенсой: Възродихме отбора

Летвата сега е високо вдигната

Треньорът на Пирин Наджи Шенсой прогнозира, че гостуването на Монтана (в неделя от 14:15 часа) - директен противник на благоевградския отбор за оставане в "А" група, ще бъде много труден.

"Летвата сега е високо вдигната пред нас, не разделям отборите на лидери и други, изправяме се сега срещу директен противник", коментира Шенсой на редовна пресконференция преди предстоящия шампионатен двубой. Според специалиста последните успешни мачове и първата победа в първенството на Пирин срещу лидера "Левски" (1:0) показва, че се е повишила много спортната форма на "орлетата". Тя трябва да се запази, като продължи зареждането на футболистите с позитивна енергия и извличане на максимума от техните възможности.

"Няма и два пълни месеца, откакто съм в Благоевград. Когато дойдох тук, отборът беше като болен на система, сега е на крак, излезе от болницата, живее, възроди се духът. Спечелихме и самочувствие с точките срещу лидерите в първенството, но мисията за спасяване продължава", коментира ексцентричният наставник на "орлетата".

За тима от Монтана според него също е много важен и труден предстоящият двубой, защото идва след шест поредни загуби срещу отбор, който рязко е покачил спортната си форма. Това обаче по думите на Шенсой означава, че и те "са гладни" за победа. Шенсой заяви, че и за тази среща е наблегнал на физическата, технико-тактическата и психологическата подготовка на своите футболисти. Опитният специалист добави, че не се влияе от статистиката и резултатите от минали мачове на Пирин в Монтана. Важно за него е, че в момента в съблекалнята на "зелено-белите" атмосферата е съвсем различна, а позитивната енергия и духът той счита като най-силен коз за своя отбор.

От състава на Пирин ще отсъства за доста време защитникът Емил Виячки след наложилата се артроскопия на коляно, съобщи старши треньорът. За предстоящия мач в Монтана Шенсой ще се лиши и от услугите на халфа Антон Костадинов, натрупал пет жълти картона, но той счита, че разполага с играчи, на които не по-малко може да разчита. Фактор в предстоящия мач според Шенсой ще бъдат също времето и недобрият терен в Монтана.

От клубната управа на ОФК Пирин информираха, че за феновете няма да има организиран транспорт за мача в Монтана и че те се организират сами за пътуване в неделя със собствени коли. Пирин ще направи в събота тренировка в Благоевград и след обяд ще замине за Монтана, допълниха от клуба.