Атакистите останаха на свобода срещу 6 хиляди лева

Крими

24-11-2015, 17:03

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сидеров и Чуколов пристигнаха в Софийския апелативен съд

Магистратите ги заклеймиха, но задържането за 12 часа било незаконно

Волен Сидеров остава на свобода под парична гаранция от 6 хиляди лева, реши окончателно Апелативният съд. Същата мярка за неотклонение остава и за Десислав Чуколов. Според съдебния състав няма опасност двамата да извършат друго престъпление или да се укрият. Съдът прие, че близо 12 часовото им задържане е било незаконно, защото към момента на ареста им не е съществувала опасност да се укрият, пояснява БТА.


Съдебният състав реши, че са събрани достатъчно доказателства, че двамата са извършили престъпленията, за които са обвинени. Сидеров и Чуколов бяха задържани заради нахлуването им в НАТФИЗ. Доказателствата по делото не са разколебани, смята Апелативният съд и са налице за всички престъпления, за които са обвинени, в това число и принудата от страна на Сидеров. Магистратите определиха действията им като неприлични, безсрамни, грубо нарушаващи обществения ред, отличаващи се с бруталност, агресивност и явно неуважение към обществото.


Според съдиите само тежестта на обвиненията не може да е предпоставка двамата да останат в ареста.
Пред съда Сидеров заяви, че арестът му е е опит да бъде отстранен политически и отбеляза, че прокуратурата цели да очерни образа му.


Софийска градска прокуратура подаде частен протест до Апелативен съд София против определението на Софийски градски съд от 18 ноември, с което искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Волен Сидеров и Десислав Чуколов не бе уважено, а спрямо тях бе взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на по 6000 лева.