Сашо Станков: Най-доброто за ЦСКА в момента е да играе в "А" група

Дори да се прекръстим на ЦСКА -Литекс, какво толкова

Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков изрази мнение пред Блиц, че обичащите "червения" клуб могат да преглътнат евентуалното сливане с Литекс.

"Най-доброто за ЦСКА в момента е да играе в "А" група. Това ще се случи след сделката с Литекс. Хора като мен, които обичат ЦСКА, мислят само доброто за клуба. А на този етап най-доброто е да играем в "А" група. Въпросната сделка е единственият вариант пред ЦСКА. Хората, които търсят идентичността, могат да преглътнат обединението. Най-голямата идентичност на ЦСКА е любовта. Дори да се прекръстим на ЦСКА-Литекс, какво толкова, всичко може да се преглътне. Приемаме промените като име и история и продължаваме напред. Най-важното е ЦСКА да бъде там, където му е мястото - в "А" група и на европейската сцена", коментира Станков пред БЛИЦ.

"Сливането с Литекс е единственият вариант, който е възможен в момента. Обичащите ЦСКА ще обичаме клуба и при промяна на името, убеден съм в това", добави треньорът.

"Върнах се от Китай преди малко две седмици, не спирам да се срещам с хора, които обичат ЦСКА и се вълнуват за случващото се с клуба. Слушам различни мнения. Всеки изказва своята позиция, това е нормално. Приемам мнението на всеки, особено на хората, които са истински свързани с ЦСКА. Който няма мнение, значи отборът му е безразличен. Футболната общност трябва да се обедини за доброто на клуба. За мен трябва да се постъпи към най-добрия вариант - осъществяване на сделката с Литекс.

В началото доста хора бяха на мнение, че това е невъзможно, но стените, в които се блъскаме, ни убеждават, че няма друг изход. Всеки цесекар иска отбор на чисто, със своята история, традиции... Но да не се заблуждаваме - всички заедно сме виновни за състоянието на ЦСКА, някои имат много голяма вина и трябва да им се потърси отговорност, а не да минават между капките, призова Сашо Станков.

"Готов съм на всичко за ЦСКА, не само на приказки. И с делата си съм готов да помогна. Не се боря за пост в клуба, напротив - нямам абсолютно такова намерение. Просто разсъждавам като обикновен фен и цесекар", каза специалистът.

"Мястото на ЦСКА е в "А" група. Не ни отива да играем с Чико (Бяга) и другите отбори във "В" група. Моите уважения към тях, но ЦСКА е за "А" група", продължи синът на легендарния футболист и ръководител на "армейците" Борис Станков.

"Не мога да говоря от името на баща ми, но съм убеден в едно - и той иска да се случи най-доброто, което е за ЦСКА в момента. Също желае да гледа любимия си отбор в "А" група и да ходи на мач, в който ЦСКА играе с "Левски" или Лудогорец", добави Александър Станков.

"Не съм впечатлен от нивото на "A" група. Да, има и по-интересни мачове, но общо-взето първенството е постно. Далеч съм от мисълта да подценявам отборите, които са в елита, но се вижда, че има малко публика на мачовете. Определено ЦСКА и Локомотив (София) липсват. Всички искат зрелищен футбол, а ЦСКА ще направи първенството по-интересно. Не само цесекарите го желаем. "Левски", Лудогорец, Локомотив (Пловдив)... всички искат да мерят сили с ЦСКА", завърши Станков.