Москва: Сваленият изтребител не е нарушил турското въздушно пространство

Свят

24-11-2015, 12:26

Снимка:

breakingnews.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Руският самолет се разби на границата със Сирия след 10 предупреждения

Русия заяви, че руският изтребител Су-24, свален от турските ВВС на границата със Сирия, не е нарушавал въздушното пространство на Турция, предаде ТАСС. Самолет Су-24 от руската въздушна група се разби на сирийска територия, вероятно защото е бил обстрелян от земята, съобщи министерството на отбраната в Москва, цитирано от ТАСС. Според министерството самолетът е летял на височина 6000 метра. По предварителни данни, летците са успели да се катапултират.


Инцидентът се проучва, допълва руското ведомство и отбелязва, че "през цялото време на полета самолетът се е намирал единствено над сирийска територия. Това е регистрирано от обективни средства за контрол". Турската бойна авиация свали на границата със Сирия руски боен самолет, който наруши турското въздушно пространство, съобщи по-рано днес турското президентство.


Турската армия твърди, че в интервал от 5 минути е отправила 10 предупреждения към нарушителя от неизвестен произход. Самолетът обаче не е взел под внимание предупрежденията. При това положение руският СУ-24 е бил свален в съответствие с правилата за реакция на турските въоръжени сили, уточнява президентството.