Земеделците нямат право да търгуват по новите магистрали

Общество

23-11-2015, 10:53

Снимка:

©24chasa.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Министър Павлова е склонна на "малки тържища" в зоните за отдих, но с ред и разрешителни

Производителите на земеделска продукция, които продаваха стоката си по пътищата в страната, нямат право да го правят по новооткритите отсечки на магистралите. Това става ясно от писмен отговор на регионалния министър Лиляна Павлова пред БГНЕС. "Към момента в Наредбата за специално ползване на пътищата не са предвидени условия и процедура за издаване на разрешение за специално ползване на пътищата в полза на земеделски производители, за да могат те да продават продукцията си", посочва Павлова.


Тя уточнява, че за да бъде разрешено откриването на "малки тържища" в зоните за отдих на магистралите, на които земеделски производители да предлагат продукцията си, е необходима промяна на нормативната уредба. "Министерство на регионалното развитие и благоустройство, в частност Агенция "Пътна инфраструктура", имат готовност да обсъдят със заинтересованите страни и съвместно да установят подходящ ред за регламентиране издаването на разрешение за специално ползване на пътищата в полза на земеделските производители след съгласуване с компетентните органи, включително органите на МВР", допълва министър Павлова.


Цялостното изграждане на магистралите "Тракия" и "Марица", както и частичното довършване на магистрала "Струма", остави стотици земеделски производители без достъп до пътищата, на които от години продаваха продукцията си.