Нешка Робева посвети спектакъла си на 30-годишнината на ДКС „Васил Левски”

Мисия

22-11-2015, 19:31

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Преди 30 години Нешка Робева със „златните” си момичета открива залата

Главната зала в  Дворец на културата и спорта ”Васил Левски” се оказа тясна за многобройните почитатели на емоционалните танци на формацията на ненадминатата Нешка Робева.

Юбилейният спектакъл на трупата предложи множество стилове и красотата на музикалното и танцово изкуство на компетентната и взискателна публика на Велико Търново.

В болярския град събитието ознаменува 30 годишнината от построяването на ДКС „Васил Левски”.Институцията с гордост може да се похвали с факта, че заслужено е  домакин на всички значими културни и спортни събития на града и региона.

Привилегията Дворец за култура и спорт в България е оказана само на градовете Варна през 1968 г. и на Велико Търново през 1985 год.

Интересен е фактът, че преди 30 години Нешка Робева  със  „златните” си момичета открива залата, а сега тя е отново е тук с  великолепните си танцьори от „Нешенъл арт”.

На кратката церемония преди спектакъла директорката на комплекса Таня Димитрова отбеляза факта, че няма по- подходяща визуализация на идеята ,,култура и спорт“ от Трупата на Нешка Робева, Тя благодари на Нешка Робева и нейните артисти, на гостите от Москва – „Русска рома” , на Иво Папазов - Ибряма и неговия оркестър за прекрасния подарък и пожела на „Нешенъл арт”  да продължат да радват България най-малко още 50 години.

Спектакълът се осъществи под партонажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов, който активно подкрепя културния живот в старата столица.

Турнето продължава със спектакли във Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив, Свиленград. Поради големия зрителски интерес и липсата на билети за 1декември в София, Жокер медиа и Нешенъл арт пуснаха в продажба и втора дата – 11 декември.  Тогава специални гости ще бъдат група „Грамофон”. Билетите за всички градове са в продажба в мрежата на Ивентим и на касите по места.