Израелски спец: Европа лека полека цялата ще гори

Общество

21-11-2015, 10:09

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Без железен контрол и силни спецслужби няма как страните да се справят с тероризма.

Това е само началото за Европа. Тя ще гори цялата, лека полека. Тази прогноза и предупреждение направи в ефира на Нова телевизия полковник от израелските специални части, пожелал анонимност, с поглед към терористичните атентати в Париж от фаталния 13-ти ноември.

„Европа избра да затвори очите си, да запуши устата си. Европейският съюз си помисли, че заплахата радикален ислям ще отмине като прах, но сбърка", коментира полковникът.

Той припомни свои думи още след атентата на летище Сарафово в Бургас и взривения автобус с израелски туристи, а именно предсказанието, че точно това очаква Европа. „Щом са казали, че ще атакуват Рим или Лондон, може да сте сигурни, че ще го направят", продължи с предупрежденията полковникът. Той напомни, че „Ислямска държава" само за две седмици свали руски самолет, атакува Бейрут и Париж.

„Европа се страхува да предприеме действия срещу радикалния ислям или не иска да го прави", отсече още израелският таен полковник.

Той е убеден, че без железен контрол и силни спецслужби няма как страните да се справят с тероризма.

„Трябва да се биете с терористите както сега прави Франция, но за тях вече е твърде късно", ни посъветва още експертът.

„Всички бежанци идват в Европа, защото арабските страни не ги искат. Това е така, защото те прекрасно знаят, че са заплаха. В този момент към Европа са се запътили 3 млн. мигранти и Турция спокойно ги пуска, защото и те не ги искат", коментира и бежанската криза полковникът. „Трябва да ги върнете у дома, а тези, които сега идват, да не ги пускате", призова той.