Екстремната самоубийца от Сен Дени си падала по алкохол, не познавала исляма

Свят

20-11-2015, 17:10

Снимка:

©Туитър

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Идентифицираха я по пръстови отпечатъци

Първата атентаторка-самоубийца в Европа Хасна Аитбулехен е била купонджийка с много гаджета и не проявявала никакъв интерес към религията, съобщава Daily Mail.

26-годишната жена се самовзриви на парчета по време на полицейската операция в Сен Дени, припомня нюз.бг. Тя се укриваше с братовчед си Абделхамид Абауд, който се счита за "мозъка" на атентатите в Париж.


Ден след смъртта й, семейството и обкръжението й споделят, че младата жена е имала лоша репутация, била по-известна с любовта си към алкохола и цигарите, отколкото към исляма. Брат й Йосуф Аитбулехен заявява, че тя нямала никакъв интерес към религията, никога не била чела Корана и започнала да носи бурка преди месец.


Фотограф сподели снимка, на която Хасна позира за селфи в банята. Лицето й е покрито с тежък грим и не носи нищо друго освен бижута. "Шахидката" водела светски начин на живот, пиела алкохол и рядко посещавала джамия.


Третото тяло, което бе открито през изминалата нощ в щурмувания от полицията апартамент в парижкото предградие Сен Дени, е именно на Хасна Аитбулахсен, съобщи по-рано BBC. Остаките на братовчедката на убития при акцията джихадист Абделхамид Абауд са официално идентифицирани по пръстовите отпечатъци.