Турските спецслужби иззеха 100 кг взривни вещества

Свят

20-11-2015, 11:05

Снимка:

©19min.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Предотвратиха мащабен терористичен акт в Анкара

Силовите структури в Турция са предотвратили мащабен терористичен акт в Анкара, съобщи ТАСС, позовавайки се на турската телевизия NTV. По негови данни, спецслужбите са иззели около 100 кг взривни вещества. Води се разследване.


Според CNN Turk откритото взривно вещество принадлежи на екстремисти от Кюрдската работническа партия (ПКК). Веществото Нитрометан било в контейнери и закопано на територията на окръг Полатли, на 80 км западно от Анкара. По-рано властите са получили информация за това, че членове на ПКК са закопали в този район известно количество експлозиви.


Откриването на мястото станало след дълго наблюдение на един от членовете на ПКК Исмаил К., който се опитал да изкопае контейнерите. Той е арестуван и е в затвора.


На 10 октомври в Анкара стана най-мащабния за цялата история на Турция терористичен акт. Две камикадзета, свързани с терористичната групировка "Ислямска държава", се взривиха в тълпа протестиращи в близост до железопътна гара. Загинаха над 100 души, пострадали бяха около 300.