Бойко Ноев: България няма антитерористично звено

Политика

20-11-2015, 10:40

Снимка:

©frognews.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Не сме готови за участие в операция срещу ИД, заяви екс министърът на отбраната

Нямаме никаква готовност. Не можем да стъпим и на малки пръст на Франция с операцията, която видяхме в Сен Дени. И настоящите, и предишните управляващи не обърнаха внимание на потока хора, които ни заливат и преминават нелегално през границата. Това каза в сутрешния блок на БНТ Бойко Ноев, бивш министър на отбраната.


"За съжаление ЕС и НАТО вървят след събитията. България категорично не трябва да участва в операция срещу "Ислямска държава". Не сме подготвени. България трябва да има други цели и приоритети в ЕС и НАТО. Ние трябва да охраняваме външната граница на съюза и да възпираме бежанската вълна. България няма антитерористично звено", поясни Ноев.


Турция и Гърция извършват бежански рекет, каза още той. "България трябва да обърне много голямо внимание на отряда за борба с тероризма. Там нямат патрони. Всеки ден слушаме едно и също, че у нас службите работили и си вършели работата. Това не е така. Работят само службите, които се грижат за охраната и безопасността на политиците. Армията ни също не е готова. Тя не е подготвена и не може да охранява границите ни. Военният министър да не мисли за строене на кораби, а за това как армията да се подготви за борба с тероризма", препоръча Ноев.


Трябва да си поставим приоритети и да ги спазваме, категоричен беше той. "За мен Ангела Меркел ще се превърне в гробокопач на ЕС. Стратегическата грешка, която тя допусна е огромна. Нещата са много зле. На Германия като и трябваха бежанци за работна ръка, да бяха отишли със самолет да си ги вземат", завърши бившият военен министър.