Павлова няма да намали заявените цени на винетките

Политика

19-11-2015, 18:22

Снимка:

©Пресцентър МРРБ

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Вярва, че 8 лева на месец не са препятствие за движение по държавните пътища

Регионалното министерство няма основание да намали цените на винетките за следващата година, въпреки протестите на шофьорите. Според министър Лиляна Павлова реалната цена на стикера за леки автомобили трябва да е 150 лева.


"Не можем да си я позволим по причини, социални и други. Затова сме избрали, бих казала, минималното възможно повишение. Наистина, когато е наведнъж е много голямо, и аз разбирам притеснението на хората, разбирам аргументите за качеството на третокласните пътища, но в крайна сметка, ако искаме да ги оправим, трябва да има приходи, трябва да има инвестиция обратно в тях. Ако разделим тази винетка на месеците, в които я ползваме - годишната винетка на 12 месеца, това е 8 лева на месец. 8 лева на месец, надявам се, че няма да са чак такова препятствие, за да се движат по държавните пътища. Всички искаме безопасност. Всеки има право да протестира, разбира се, спазвайки закона", каза министър Павлова.


Министерски съвет взе решение преди десетина дни за увеличение на цените на винетките, като годишната винетка за леки коли и автомобили до 3,5 тона става 97 лева от 67 лева; месечната ще е 30 лева, като с 5 лева отгоре ще струва и седмичната винетка - 15 лева. След като това стана ясно се заредиха закани за протести и действителни протести. На два пъти бе блокиран пътя Пазарджик-Пловдив.