България е страна, която не воюва, декларира премиерът

Политика

19-11-2015, 14:27

Снимка:

news.jabse.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

По думите му, ще разчитаме на дипломация в близкоизточната криза

По време на посещението си в Благоевград премиерът Бойко Борисов коментира като "абсолютно фалшив" подаденият сигнал за бомба на самолета, приземил се принудително на летището в Бургас.
"Видяхте как бързо се задействаха всички наши служби в Бургас, защото един пиян поляк си бърборил вътре и се вдигна такава голяма тревога", заяви той.


"Последните няколко дни на границата имаме нула емигранти. Все повече, за тях е ясно, че България е държава, през която не могат да минат безнаказано. Ще се полагат огромни усилия от службите за сигурност и гранична полиция, както и с подразделенията на армията, които подпомагат", каза още премиерът, цитиран от Дарик.


Бойко Борисов коментира и тиражираната в медии информация, че български автомати са използвани при атентатите в Париж: "В последните 15-20 години такъв автомат не е изнасян. Това мога да кажа със сигурност. Нито мога да опровергая, нито да потвърдя, докато не ни изпратят самия автомат, за да го анализират експертите", уточни министър-председателят.


На въпрос дали България ще се ангажира с евентуална операция на цяла Европа срещу "Ислямска държава" Борисов заяви, че България е страна, която не воюва и настоява по дипломатически път да се решат тези проблеми.


Премиерът коментира и темата за включването на страната ни в Шенгенската информационна система. "Държавите, които са в Шенген, особено Гърция, изобщо не изпълняват ангажиментите по договора си. България, която не е в Шенген, много по стриктно пази границите си", заяви той.