Да направим „Златната ябълка" световно събитие

Арт и Стил

19-11-2015, 13:07

Снимка:

goldenappleseries.com

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първи поглед към родната анимация "Златната ябълка" (видео)

Българският аниме сериал стана хит още с трейлъра

С тръгването на световната премиера на новия български анимационен сериал "Златната ябълка" стартира и кампанията "Национално предизвикателство – 1 милион. Да направим "Златната ябълка световно събитие". Целта е да информира българите в страната и чужбина и да ги мотивира да гледат филма и да го споделят с приятели. Ако получи тази сериозна подкрепа, продуцентите на сериала ще имат сериозни основания да преговарят с големи анимационни компании и разпространители, съобщава БНР.

"Златната ябълка" е проект, който се разработва над три години, като последните месеци е работено само над първия трейлър, каза Димитър Петров - аниматор, създател на Студио "Змей" което стои зад създаването на "Златната ябълка".

Той е на мнение, че българската митология има потенциал да захрани повече от един сериал. "Всички сме чували колко богат е фолклорът ни, но чак, когато започнах да го проучвам сериозно заради "Златната ябълка" осъзнах какво огромно богатство е", обясни той.

Едни от първите хора, които виждат сериала, са колеги на Димитър Петров от Cartoon Network от Англия и Франция. Те остават силно впечатлени от това, което предлага българския фолклор и митология.

Проектът "Златната ябълка" е дело на 25 души, които живеят и работят в пет различни държави. Главната дизайнерка на персонажи Светла Радивоева, напримр работи като аниматор в Disney и в свободното си време прави персонажите в българския сериал.

Към официалния сайт на сериала »

Вижте пак трейлъра: