Пиян поляк "приземил" самолета в Бургас

Установено е, че машината е на полска авиокомпания

Както по-рано съобщихме, около 5.30 часа в ОДМВР - Бургас е получено съобщение за принудително кацане на Летище - Сарафово на самолет след сигнал за подозирано взривно устройство на борда, подаден от пътник. Изяснено е, че самолетът е на полска авиокомпания, пътувал по линията Варшава - Египет, съобщиха от полицията.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи и служители на „Гранична полиция”, които са извели пътниците и са започнали щателна проверка на борда и на багажа на пътниците.

Установен е подалият сигнала пасажер - 67-годишен полски гражданин, разговорите с когото продължават и към момента. По негова информация, той е употребил алкохол.

Пътниците са настанени на територията на Летище Сарафово, като при първа възможност полетът към Египет ще бъде продължен, съобщи Радио Бургас.

"Френската дума "дежа вю" не винаги означава нещо приятно. Тази сутрин ме събудиха със сигнал за самолет, приземен спешно в Сарафово след сигнал за бомба на борда. Убедих се на място, че се действа както трябва. Засега сигналът се оказва фалшив, но такива емоции си пожелавам никога повече да няма за Бургас", сподели във Фейсбук кметът на Бургас Димитър Николов.