Теглят по БНТ сутринта първия победител в лотарията на НАП

Портфейл

19-11-2015, 06:50

Снимка:

news.ibox.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Само за два дни тя се превърна в хит в интернет

Абсолютен хит в интернет стана лотарията на данъчните и Министерството на финансите, похвалиха се от НАП, пише в. "Труд". Само за два дни и половина на сайта на играта www.kasovbon.bg са регистрирани над 70 хил. касови бележки на обща стойност 1,2 млн. лева.
В лотарията ще бъдат разиграни 65 награди - всяка седмица по един смартфон, всеки месец – телевизор, и през декември 2016 г. - лека кола „Опел Астра“.
Първият седмичен победител ще бъде изтеглен на 20 декември в сутрешния блок на БНТ. „Отложихме нарочно първото теглене за 20 декември, за да съберем критична маса касови бележки, за да има истинска лотария.
Не очаквахме такъв наплив“, коментира говорителят на НАП Росен Бъчваров. „Фискалният бон е не само път към късмета, но и единственият начин да търсим правата си като потребители, ако сме купили некачествена стока или услуга“, допълни той.
В лотарията на данъчните могат да участват всички, навършили 14 години. Няма ограничение за броя регистрирани касови бележки, но е задължително участниците да ги пазят до края на играта.
В случай че даден бон се окаже невалиден, спечелилият няма да получи наградата си, предупреждават от НАП. Бележките, които хората регистрират, ще участват само по веднъж в тегленето на всяка отделна награда.
До седмица ще е достъпно и мобилно приложение за устройства с операционна система iOS, както и възможност за хората без достъп до интернет да регистрират бележки денонощно на телефона на НАП 0700 18 700.