Ибрахимович сам класира Швеция за европейското във Франция

Украйна, Ейре и Унгария са останалите три победители от плейофите

Звездата на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович класира почти сам Швеция на европейското първенство във Франция през 2016 година.
На пръв поглед баражът между шведи и датчани изглеждаше най-непредсказуем. Но наличието на Ибра в състава на "тре крунур" даде разликата в съставите.

В Стокхолм Швеция спечели с 2:1 срещу Дания. Тогава Ибра вкара попадение. Но голът на Дания направи мачът в Копенхаген непредвидим. Но само на пръв поглед.

С две попадения Ибра доведе резултата до 2:0 за гостите. Дания стигна само до 2:2 и отпадна.


Украйна взе солиден аванс в първия плейоф срещу Словения на свой терен с 2:0. Но нали такъв бе и случаят преди това за световното през 2014 когато победи на свой терен Франция с 2:0 и загуби в Париж с 0:3.

Сега, Словения поведе твърде рано с 1:0 след гол на Сесар. Словения тръгна да търси второ и трето попадение. В самият край на срещата словенците се оголиха и при контра Ярмоленко изравни за 1:1. Така Украйна ще играе на европейското във Франция.


Ейре направи 1:1 с Босна и Херцеговина като гост и победи у дома с 2:0. По този начин ирландците също ще играят във Франция.


Унгария  победи на два пъти Норвегия. Първо в Осло с 1:0 и после в Будапеща с 2:1. Унгарците ще играят за първи път на европейско през 2016 година след 44 години отсъствие. За последно маджарите играха на континентален шампионат през 1972 година и станаха четвърти в Европа.  

На 12 декември в Париж ще се тегли жребият за разпределението на 24-те класирали се отбора в групи. Ето и урните преди жребия:

Първа урна:
Франция, Испания, Германия, Англия, Португалия, Белгия

Втора урна:
Италия, Русия, Швейцария, Украйна, Австрия, Хърватия

Трета урна:
Чехия, Швеция, Полша, Румъния, Словакия, Унгария

Четвърта урна:
Турция, Ейре, Исландия, Уелс, Албания, Северна Ирландия