Ветераните на ЦСКА правят спешна сбирка

Ще се обсъжда бъдещето на клуба

Ветераните на ЦСКА се събират на спешна сбирка. Повод за предстоящата среща, която трябва да се състои всеки възможен момент, е разговорът между част от бившите футболисти на клуба с ръководството на 31-кратните шампиони.
 
Както е известно, снощи Димитър Пенев, Аспарух Никодимов, Адалберт Зафиров и Емил Бучински се видяха с Гриша Ганчев. Бизнесменът намекнал, че най-добрият вариант за бъдещето на ЦСКА е вземането на лиценза на Литекс. Той на няколко пъти заявил, че вероятността да започне заздравяване на настоящия клуб изглежда по-малко вероятно, след като окончателно пропадна възможността сформираният през лятото нов ЦСКА да получи регистрация в БФС.
 
Позицията на бизнесмена доведе до огромно разцепление както сред ветераните, така и сред привържениците на „червения” отбор. Из „Фейсбук” започнаха големи спорове кой е най-добрият вариант за 31-кратните шампиони. Една част от бившите играчи и феновете са „за” трансформирането на Литекс в ЦСКА. Други обаче са категорично против. Те не искат и да чуват за подобно нещо.
 
 „Това няма да бъде нашият, истинският ЦСКА. По-добре догодина да започнем от „А” окръжна. Да, по този начин ще изгубим цели две години, тъй като настоящият сезон във „В” група ще се бъде задраскан – все едно, че не сме били в третия ешалон. Но какво да се направи. Естествено, най-добрият вариант е да започне заздравяване на сегашния ЦСКА, нали и без това вече има назначен синдик.
 
За целта обаче някой трябва да извади пари и да плаща дълговете. Те са над 30 милиона, но може да се намалят. Но след като тази възможност е на път да отпадне, по-добре на чисто от „А” окръжна, вместо Литекс да стане ЦСКА!”, отсичат противниците на идеята ловешкият клуб да се прехвърли в Борисовата градина.
 
Снощната среща и огромните спорове предизвикаха спешната сбирка на ветераните, която според непотвърдена информация ще се състои утре, четвъртък, 19 ноември. На нея бившите футболисти на „червените” ще трябва да вземат обща позиция за съдбата на ЦСКА, която да обявят пред медиите и футболната общественост.
 
„Допреди месец всички бяхме единни. Сега обаче голямото разцепление вече е факт. Ще ни бъде трудно, тъй като има най-различни позиции. Ние обаче сме длъжни да реагираме и ще го направим, въпреки че едни от нас мислят по едни начин, а останалите – подкрепят друга идея”, категорични са пред БЛИЦ от Клуба на ветераните.
 
Преди двайсетина дни част от ветераните са имали тайна среща и с Васил Божков, който възобнови интереса си към ЦСКА. На разговора бившият собственик на клуба е гарантирал, че ще започне на чисто, но от следващия сезон „армейският” отбор няма да започне от „А” окръжна, а от „В” група.
 
„Божков е бил доста амбициран. Не е станало ясно обаче защо под негово ръководство новото ЦСКА ще може да участва във „В” група, а това, което регистрираха Ганчев и Пламен Марков, не се допуска до третия ешалон”, коментират ветерани.
 
При допитване на БЛИЦ от БФС за пореден път обясниха, че новосформирано дружество не може да стартира от „В” група, а от най-долното ниво на футбола ни, без значение кой е неговият собственик.