Трима са ликвидирани в Сен Дени, операцията приключва (видео)

Свят

18-11-2015, 10:42

Снимка:

©кадър от директното излъчване на спецакцията в Сен Дени

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Престрелка в северно предградие на Париж заради деветия атентатор, двама убити

Спецакцията бе за "мозъка" на клането в Париж - белгиецът Абауд

Полицейската операция по залавяне на терористи в парижкото предградие Сен Дени приключва, предаде РИА Новости. Петима са задържани по последни данни на френската телевизия M6 info. Трима са мъртви, в това число и взривило се камикадзе. Трима терористи, в това число и взривило се камикадзе са загинали. Има ранени полицейски служители.


Според кореспондент на Нова тв трима са се самовзривили. Обект на щурма на силите за сигурност са станали два апартамента в северното предградие "Сен Дени". bTV пък съобщава, че снайперист от спецчастите е ликвидирал третия терорист в парижкото предградие.


Около 50 френски войници са били разположени в предградието, където се проведе операцията. Двама души, заподозрени в тероризъм, които са били мишена на специалната полицейска операция, са ликвидирани, написа по-рано френският в. "Монд", като се позова на полицейски източник.


Френски съдебни и полицейски източници потвърдиха информацията, разпространена в медиите, че специалната операция, която приключва в парижкото предградие, е за залавянето на "мозъка" на атентатите от 13 ноември във френската столица, предадоха Ройтерс и АФП.
Това е 28-годишният белгиец Абделхамид Абауд, за когото досега се смяташе, че е "дърпал конците" на атаките от Сирия. Сега обаче се смята, че той е сред групата екстремисти, барикадирали се в апартамент в централната част на Сен Дени.


Пак според полицейски източници сред убитите има жена, която се е самовзривила в хода на акцията. Тя е задействала колан с експлозиви. Полицаи също бяха ранени в операцията, която започна със силна престрелка и тътен на експлозии.


Жителите на Сен Дени бяха призовани да не излизат от домовете си, да не се доближават до прозорците. Хората, живеещи в района на апартамента, в който се окопаха терористите, бяха евакуирани. Заради операцията общественият транспорт е спрян, движението на други превозни средства също, затворени са училищата и колежите, посочва АФП.

Запис на директното излъчване на спецакцията в парижкото предградие "Сен Дени"