Чака се Сидеров да бъде откаран в ареста всеки момент

Крими

17-11-2015, 12:08

Снимка:

novini.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Напрежението между атакисти и полиция пред столичното следствие ескалира

Всеки момент се очаква Волен Сидеров да бъде изведен от следствието и да бъде откаран в ареста. Полицията се опита да разпръсне агитката на "Атака", защото събирането им е незаконно, съобщи "24 часа".

Те обаче отказват да напуснат мястото и са категорични, че няма да позволят лидерът им да бъде откаран в ареста като блокират улиците около следствието. Ораторите казаха, че протестът им ще продължи пред Министерски съвет.

Напрежението пред столичното следствие нараства. На фона на химна, изпълняван от депутатката Магдалена Ташева, към мястото на митинга на "Атака" се насочват около 50 униформени, които трябва да изтикат привържениците на Волен Сидеров.

Те все още отказват да напуснат и се очаква спрямо тях да бъде приложена сила. На мястото пристигат още полицаи. Атакистите ги призовават да не ги бият и да пеят с тях химна.

 

Мярката, която е повдигната на Сидеров и Чуколов, е "задържане под стража". Това съобщи от импровизираната трибуна оратор на "Атака".
Привържениците на партията се надъхват, откакто е влязъл в следствието да не пуснат автомобила, който ще го откара в ареста.


Волен Сидеров е там, за да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство под възгласите на неговите съпартийци "Волен е герой".

"Точно преди два месеца се роди синът ми и тези нечестивци решиха да ме арестуват точно днес, всичко ще им се върне тъпкано. Скоро диктатурата на управляващите ще падне под въздействието на външни фактори", каза Сидеров преди да влезе с депутатите си в следствието.

Десислав Чукалов призова съпартийците си да останат отпред и да не се разпръскват.


Няма доказателства, че в Париж е имало атентати в петък вечер. Това заключение направи лидерът на "Атака“ Волен Сидеров в ефира на партийната си телевизия "Алфа“ след кървавата касапница във Франция, която потресе света. Той обаче бе категоричен, че същият този свят е жертва на манипулация.

"Жертви сме на манипулация. Информационната епоха е най-подходяща за дезинформация на информационния поток, който се дирижира от едни и същи ръце. Светът рони сълзи по съчинена мелодрама, в която не знаем фактологията", обясни атакист номер едно преди да бъде задържан за нападението в НАТФИЗ.

"Искат да повярваме на един скалъпен разказ и неподкрепен от нито един кадър“, категоричен бе той. Според Сидеров най-красноречивото доказателство за манипулацията, е това, че никъде на видеата, разпространявани от Си Ен Ен, не се виждали жертви, бомби и джихадисти.

"Представете си Париж. Това е град, в който живеят милиони хора, има стотици хиляди туристи, които ходят навсякъде с камери и смартфони. Японците снимат всичко. Къде са кадрите с взривените хора? Ако имаше такова нещо, то за секунди видеата щяха да са качени в интернет", обясни лидерът на "Атака".

В края на анализа си той стигна дори по-далеч, като на мястото, на което водещият на Си Ен Ен обясняваше къде са загинали четирима души, показвайки пръски от кръв, Сидеров обяви, че това биха могли да са следи от "клошар, който е препил и след това внезапно му е прилошало“. "Никъде не се виждат убити. Правят ни на глупаци", обобщи Сидеров.