Официално: Бомба е взривила руския самолет с 224 души на борда (видео)

Свят

17-11-2015, 12:07

Снимка:

theguardian.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Става дума за терористична атака, заключи Москва

Причината за катастрофата на руския пътнически самолет A321 в Египет е терористична атака. Това е съобщил директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.


"По отломките от самолета са открити следи от експлозиви чуждестранно производство", заявил Бортников. "Следователно причината за падането на A321 е експлозия на самоделно устройство с капацитет до 1 килограм тротилов еквивалент", добавил директорът на службата по сигурността, цитиран от агенция "Фокус".


Още в началото на месеца разследващите катастрофата с руския самолет в Египет заявиха, че "са 90 процента сигурни", че шумът, регистриран в последната секунда на записа от пилотската кабина, е експлозия, причинена от бомба.


Екстремисти от групировката "Ислямска държава", биещи се срещу силите за сигурност на египетския Синайски полуостров, заявиха, че са свалили самолета "Еърбъс А321", който се разби 23 минути след излитането си от курорта Шарм ел Шейх за Санкт Петербург преди седмица. Загинаха всичките 224 души на борда.