Бъчварова се ползва с подкрепата на ГЕРБ и моята, декларира Цветанов

Политика

17-11-2015, 10:53

Снимка:

© vesti.bg

Автор:

БългарияУтре

Всичко от Автора

Но ако бях министър щях да арестувам Сидеров още, когато атакува НАТФИЗ, каза той

Няма държава, която да е защитена от тероризма, каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по Би Ти Ви.Той обаче посочи, че проблемът не е вече в бежанците, а в тези 2-3 поколения граждани, които са израснали в Европейския съюз, но не са възприели европейските ценности. Според него основният проблем е в липсата на контрол върху тях. Този въпрос Цветанов поставил още преди 6 месеца на форум във Виена. Бившият вътрешен министър посочи още, че по данни на Комисариата по бежанците само през октомври в Европа са влезли 218 хил. бежанци, като 210 хил. от тях през Гърция.


Цветанов каза още, че трябва да бъдем много активни в Съвета на министрите, както и за да се справим с възникналата ситуация, да разчитаме на нашите партньори.


Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов смята, че лидерът на "Атака" е трябвало да бъде задържан още в нощта на 23 октомври, когато атакува НАТФИЗ. Това стана ясно от думите му по Би Ти Ви. Той обясни, че е имало законови възможности това да стане още тогава. Цветанов каза, че той лично веднага би уведомил и шефа на парламента.


Не ме карайте да давам оценка на вътрешния министър Румяна Бъчварова, каза още той и обясни, че тя се ползвала с подкрепата на партията и с неговата, винаги, когато го потърсела за съвет.


Бившият МВР шеф каза още, че не се е чувал с бившата шефка на СГС Владимира Янева от около 4 г. Не се интересувал, както от нея, така и от семейството й. Той прекъснал връзка от момента, когато започнали делата срещу него.


"Служителите на МВР са демотивирани от 2 години. Защо не попитате къде са тези, които разбиха групата за отвличания "Наглите" и други организирани групи", каза Цветан Цветанов. "Те не са вече в системата", добави той. Според него по времето, когато той бил начело на МВР служителите били мотивирани. Цветанов поднесе и съболезнования на близките на Георги Цветанов, ключов свидетел по делото "Октопод", който загина при катастрофа в четвъртък и го определи като доблестен човек.