Премиерът Валс: Франция да се готви за нови атентати

Свят

16-11-2015, 10:28

Снимка:

© апф

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той категорично твърди, че Сирия е първоизточника на ударите

Франция трябва да се подготви за нови атентати, заяви премиерът Манюел Валс, съобщи Франс прес. Той подчерта, че в близките дни и седмици терористите може отново да ударят. "Ние дълго ще живеем с тази заплаха", "трябва да се подготвим за това", заяви Валс в интервю за радио Ер Те Ел, цитирано от БТА. По думите на френския премиер атентатите в Париж са били "организирани, обмислени и планирани от територията на Сирия".

Кървавата равносметка след безпрецедентните терористични атаки в сърцето на Франция - Париж, е 129 жертви до момента - повечето млади хора, граждани на различни държави, повечето французи, 352-ма ранени, 99 души в критично състояние.


В кървавата баня във френската столица са участвали три терористични групи. Френските власти съобщиха имената на двама от терористите-камикадзета, които се взривиха във френската столица. Това са 29-годишният френски гражданин Исмаил Омар Мостефа, чийто брат и баща бяха задържани, и сирийският гражданин мигрант Ахмед Алмохамед. Той е влязъл в Европа през Гърция и е продължи по балканския маршрут на миграцията през Македония и Сърбия.

Френският вестник "Фигаро" разкри името и на трети от общо 7-те терористи в Париж. Той е Абдулакбак Б. Повече подробности за него обаче изданието не дава.