U2 отмениха и двата си концерта в Париж

Свят

15-11-2015, 12:37

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Ирландската банда трябваше да свири вчера и днес в зала близо до "Батаклан"

Ирландската банда U2 отмени и двата си концерта в Париж, насрочени за вчера и днес в "Берси Арена", намираща се недалеч от зала "Батаклан", в която в петък вечерта загинаха 80 фенове на американската група Eagles of Death Metal.

"В резултат на продължаващото извънредното положение в цяла Франция, концертите на U2 в Париж, насрочени за 14-ти и 15-ти ноември, няма да се състоят, както е планирано. U2 и Live Nation, заедно с HBO, които трябваше да излъчат на живо концерта събота, са напълно решени да продължат с това шоу в подходящо време", съобщава официалната страница на групата. В интервю с Дейв Фенинг от ирландското радио RTÉ тази сутрин фронтменът на U2 Боно потвърди, че в светлината на продължаващата ситуация със сигурността в Париж, шоу в неделя няма да има.

Той обеща, че групата ще се върне в Париж възможно най-скоро, но че първите им мисли са с музикалните фенове, жертвите и семействата на пострадалите в петъчните събития в града. 

Ден по-рано музикантите споделиха: "Гледахме невярващо и в шок случващото се в Париж и сърцата ни са с всички жертви и техните семейства в града тази вечер. Ние сме опустошен от смъртта на концерта Eagles of Death Metal и нашите мисли и молитви са с групата и нейните фенове. Надяваме се и се молим всички наши фенове в Париж да са в безопасност".