Установена е самоличността на един от атентаторите

Свят

15-11-2015, 09:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това е 29 годишен френски гражданин

Вече е ясно името на един от терористите, участвали в нападенията в Париж, съобщава CNN. Става дума за 29-годишния френски гражданин Исмаел Омар Мостефай. Пръстът му е открит в концертната зала „Батаклан”.
Прoверява се дали той е пътувал до Сирия през 2014 година. За Исмаел се знае, че е имал криминално досие, осъждан е, но никога не е бил в затвора. Според полицията той е бил в списък с потенциално опасни престъпници, но не и в списък с радикализирани ислямисти. Брат му и баща му вече са задържани. Братът на Исмаел твърди, че не е говорил с него в последните няколко години.
Прокурорите съобщиха, че е открит паспорт на 25-годишен сириец, който на 3 октомври е влязъл в Европа през Гърция. Не е ясно дали намереният документ е истински или фалшив. Не се знае и дали всъщност той принадлежи на човека, до чието тяло е намерен или става дума за съвсем различен мъж.
Телевизия CBS се позовава на служител на американското разузнаване, който твърди, че паспортът не съдържа конкретни цифри, каквито се използват в истинските сирийски документи за самоличност.