Ненчев отрече да е бил на коктейл докато се обсъждаше бюджета

Политика

13-11-2015, 14:16

Снимка:

©offnews.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

А на визита, отдавна планирана с британския посланик, каза той във Военоморска база Атия

Министърът на отбраната Николай Ненчев отрече да е бил на коктейл по време на вчерашното обсъждане на бюджета на неговото министерство в Народното събрание. То бе отложено до присъствието на Ненчев.


Във Фейсбук депутатът от БСП Атанас Зафиров разви следната хипотеза: "На мой конкретен въпрос какво е толкова важно, че да изключи министъра от най-важното събитие за годината – обсъждането на бюджета на неговото ведомство в ресорната комисия, ми беше отговорено – без коментар! На допълнителен мой въпрос – дали пък това отсъствие не е свързано с посещението на британския разрушител "Дънкан" в Бургас, последва свиване на рамене и – "без коментар"! Давам тази информация, защото първата точка от днешното ни заседание не беше засекретена! Един гларус ми подсказа, че е на коктейл (частно парти) на същия този "Дънкан".


"Това прилича ли Ви на коктейл?" - така отговори на въпроса Николай Ненчев при днешното си посещение във Военоморската база в Атия, предаде офнюз. бг. Той поясни, че визитата му тук е била планирана с английския посланик и би било лош знак, ако не присъства. "Тук, знаете, че акостира английски кораб. Свършихме огромна работа. Имах среща с министъра на отбраната на Англия преди известно време. Той, най-вероятно, ще посети България през януари. Помолих за повече внимание и съпричастност, за повече тяхно присъствие в Черноморския басейн, което е изключително важно", каза Николай Ненчев.


Министърът добави, че ще присъства на следващото заседание на парламентарната комисия, дори, ако се наложи, ще изпрати свой заместник на срещата на министрите от НАТО в Брюксел. Относно бюджета на ведомството Николай Ненчев посочи, че е постигнат ръст с около 200 млн. лв., който ще даде сигурност на служещите в армията и възможност за стартиране на програма за модернизация. По близо 80 милиона ще бъдат разпределени за въздушните и военоморските сили, останалите – за сухопътните войски. Армията ще помага и при бедствия, и при усложнена зимна обстановка, добави Николай Ненчев.