Залятата с киселина в Индия варненка е със силни изгаряния

Крими

13-11-2015, 12:26

Снимка:

© bhaskar.com

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Извършителят е задържан, нападението е със сексуални подбуди, допускат разследващи

23-годишната българка Дария Юриева е със силни изгаряния по лицето и раменете след нападение в индийския град Варанаси. Тя е в болница в много тежко състояние. Жената е пристигнала в Индия от Русия. Извършителят на нападението е задържан. Това е 28-годишният Сидхарт Сривастава, уточни "24 часа".


Българската гражданка бе залята днес с киселина в град Варанаси в северния индийски щат Утар Прадеш, съобщи местната полиция, цитирана от ТАСС. Дария Юриева, родена през 1992 г. във Варна, е живяла от близо три месеца във Варанаси, отбелязва агенцията.


По-рано днес информацията беше, че става дума за туристка от Русия, но впоследствие, стана ясно, че младата жена има български паспорт и само е пристигнала в Индия от Русия. Полицията е установила връзка с родителите й, които също живеят в Русия.


Задържаният мъж, по предварителни данни, е роднина на хазяина й - собственика на апартамента, където е живяла. "Проучваме версията за нападение със сексуални подбуди“, информира полицията.


Варанаси - свещен град за хиндуистите, посреща годишно над 200 000 туристи от чужбина, допълва ТАСС. Министерство на външните работи проверява случая с нападната с киселина в Индия млада жена. Това съобщиха за Агенция Фокус от пресцентъра на МВнР.