Андрей Жеков се възстановява успешно

Започна да прави раздвижване при физиотерапевта

Андрей Жеков продължава с успешното си възстановяване. Националът започна втората фаза от подобряването на формата си след операцията на крака. Разпределителят на националния отбор по волейбол претърпя хирургическа интервенция на 23 октомври в Мюнхен.

Жеков вече започна да прави раздвижване при физиотерапевта на представителния ни тим Петър Атанасов, пише в. "24 часа". Вероятно в началото на следващия месец 35-годишният плеймейкър ще бъде в състояние за леки тренировки. Все още обаче не е ясно дали той ще се възстанови за Европейската олимпийска квалификация в Германия. Състезанието е от 5 до 10 януари в Берлин.

В подобно положение е и Цветан Соколов, който бе опериран в началото на лятото. Топнападателят получи тежка травма в рамото на атакуващата дясна ръка.

Онзи ден той пусна в социалните мрежи клип, на който се вижда, че вече забива с нея. Под сериозна въпросителна е и участието на Тодор Скримов в олимпийската квалификация. Той пропусна европейското заради контузия в рамото, заради която все още не е дебютирал и за новия си клубен отбор Милано. Посрещачът обаче започна тренировки.