Задържат Сидеров и Чуколов за 72 часа днес?

Крими

12-11-2015, 10:14

Снимка:

capital.b

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Срещу лидера на "Атака" повдигат и обвинение за принуда, за което се лежи 6 години

Прокуратурата ще поиска налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това съобщи в ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.


Тя каза още, че двамата народни представители ще бъдат призовани и привлечени като обвиняеми в рамките на днешния ден. Веднага след това, Сидеров и Чуколов ще бъдат задържани за 72 часа. Впоследствие съдът ще трябва да реши дали да ги остави в ареста за постоянно.


На народните представители, които окончателно се простиха с имунитета си вчера, са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Обвиненията са заради нахлуването в НАТФИЗ в нощта на първи тур на изборите. За това престъпление законът предвижда до 5 години затвор.


На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на "Атака" извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимало. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от шест години лишаване от свобода.

Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ, съобщи още Арнаудова.