Тридесетина варненци протестираха срещу изсичането на гори във Витоша

Животът

11-11-2015, 19:18

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненци на протест срещу унищожаването на Пирин, Витоша и Рила

Настояват за спиране на строежите и актуване на новопостроените съоръжения като държавна собственост

Тридесетина варненци, сред които няколко майки с деца и велосипедисти, се събраха пред сградата на общината, за да протестират срещу унищожаването на 20 декара гора в парк Витоша. Екоактивистите се бяха снабдили с български знамена и плакати, отправящи послания за запазване на горите и растителността в Рила, Витоша и Пирин.

Със силни викове, насочени най-вече към родните управници добре познатият от февруарските протести в морската столица Масис Бояджан се опита да подкани минувачите да се присъедният към демонстрацията.

Това, което се случва във Витоша, е в резултат на корупционното управление в държавата, от което всички ние сме потърпевши, заяви Кръстю Кръстев от "Зелена Варна", който беше се погрижил и за мегафон.

Демонстрантите настояват за незабавно спиране на строежите на Витоша и Пирин и уволнение на директорите на природен парк Витоша и национален парк Пирин и другите виновни лица. Според протестиращите новите проектопланове за управление на парковете трябва да бъдат върнати за преработка, а държавата трябва да актува всички строежи от концесията в национален парк Пирин като държавна собственост.