В Москва затегнаха мерките за сигурност заради екстремизъм

Свят

11-11-2015, 12:33

Снимка:

©Ройтерс

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Разузнаването мълчи, но това не значи, че нищо не знае, обявиха властите

В руската столица Москва засилиха мерките за сигурност заради екстремизъм. Според ръководителя на кремълската администрация това, че руското разузнаване мълчи, не означава, че нищо не знае.
Московската полиция започна да работи в усилен режим заради заплаха от екстремизъм, обяви началникът на Главното управление на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация за Москва Анатолий Якунин. Според него полицията е засилила дейността си заради заплахи, които идват от различни източници.


"Ние отработваме промишлени зони, пазари и други места, където може да се намират чуждестранни граждани, както и лица, които представляват оперативен интерес, в това число във връзка с екстремистка дейност", каза той.


Усиленият режим на работа на правоохранителните органи ще продължи до второ нареждане. В същото време ръководителят на кремълската администрация и бивш военен министър Сергей Иванов обясни, че е добре и правилно, че руското разузнаване мълчи. Това според него обаче не означава, че нищо не знае за катастрофата на руския самолет А 321, на борда на който загинаха 224 пътници.


Не е възможно да се правят бързи и еднозначни изводи за причините за трагедията, уточни той и подчерта, че за да се стигне до категорична позиция, останките от самолета ще трябва да бъдат пренесени в египетската столица Кайро и да бъдат анализирани по химически път, което вече в Русия се правело.